POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Moti i keq lë pa energji elektrike Vaun e Dejës

Ulja e temperaturave gjatë dy ditëve të fundit ka rikthyer edhe njëherë reshjet e dëborës në zonat malore të Vau të Dejës. Për pasojë, përkeqësimi i motit ka krijuar probleme kryesisht ne furnizimin me energji elektrike thuajse në të gjitha zonat e Vaut të Dejës . Nga raportimet e deritanishme situata paraqitet si me poshte:

Ne Bushat përveç fshatrave që kanë lidhjen e re te energjisë, gjysma e kësaj zone është në errësirë të plotë që në orët e mbremjes së djeshme.

Ne fshatrat Hajmel dhe Nenshat nuk ka energji elektrike.

Ne  fshatrat Vig dhe Mnelë nga ora 17 e 30 e ditës së djeshme në gjithë fshatrat e kësaj njësie nuk ka energji elektrike

Në  Shllak kanë filluar  reshjet e  shiut dhe dëborës .Pjesa më e madhe e zonave që furnizohen nga Komani (Bene, Palaj, Vukjakaj Gegaj, Kroni i Madh e Narcolle)nuk kanë energji që nga mesnata.

Ne Temal kanë filluar reshjet e dëborës por nuk ka probleme me energjine elektrike.

Gjithashtu në fshatin Shelqet që prej ditës së hënë është djegur transformatori që furnizon me energji elektrike banorët e kësaj zone dhe askush nga OSHEE nuk ka marrë masa për rivendosjen në funksion të fiurnizimit me energji elektrike për banorët.

Nisur nga situata e krijuar bashkia e Vau të Dejës ka marrë të gjitha masat e duhura për përballimin e cdo problematike të mundshme të krijuar nga moti i keq.

m.v.
Komento