Nis rehabilitimi i Bulevardit 'Zogu I', si do devijohet qarkullimi i mjeteve

TIRANË- Bashkia e Tiranës do të nisë transformimin e Bulevardit  “Zogu I”  për t’i dhënë jo vetëm një pamje të re, por edhe një impuls ekonomik gjithë kësaj zone. Krahas punës për rikonstruksionin e këtij Bulevardi, projekti parashikon edhe rehabilitimin e fasadave në të dy anët e saj, krijimin e lulishteve të vogla etj,. Për mbarëvajtjen e punimeve, Bashkia e Tiranës në bashkëpunim me Policinë Bashkiake dhe Policinë e Shtetit kanë organizuar një plan masash për realizimin në kohë të këtij projekti.

Bashkia e Tiranës informon qytetarët se ka nisur kufizimi i qarkullimit të automjeteve për një afat kohor prej 18 muajsh, në segmentin "Bulevardi Zog I nga rruga "Urani Pano" deri në rrugën "Asim Vokshi".

Gjatë punimeve të ndara në disa faza, qarkullimi i automjeteve, mjeteve të emergjencës dhe Policisë së Shtetit do të kryhet sipas planit të lëvizjes si më poshtë:

Gjatë fazës së parë ndalohet qarkullimi në segmentin nga rruga "Urani Pano" deri në kryqëzimin me rrugën "Dervish Hatixhe". Qarkullimi do të kryhet me dy sense lëvizjeje sipas drejtimit veri-jug.

Ndërkaq, do të pezullohen hyrje-daljet në rrugën "Ferit Stermasi" deri në përfundim të fazës së punimeve. Gjithashtu do të pezullohet parkimi në segmentin nga rruga "Dervish Hatixhe" deri në kryqëzimin me rrugën "Urani Pano" ku do të bëhet dhe qarkullimi sipas drejtimit veri-jug.

Gjatë fazës së dytë do të ndalohet qarkullimi në segmentin nga rruga "Dervish Hatixhe" deri në kryqëzimin me rrugën "Asim Vokshi". Qarkullimi do të bëhet me dy sense lëvizje dhe drejtimi sipas drejtimit veri-jug.

Do të lejohet akses lëvizjeje hyrje-dalje në maternitetin "Mbretëresha Geraldinë" deri në përfundim të fazës së punimeve.

Gjithashtu, do të pezullohet parkimi në segmentin nga rruga "Asim Vokshi" deri në kryqëzimin me rrugën “Dervish Hatixhe” ku do të bëhet qarkullimi sipas drejtimit veri-jug.

Gjatë fazës së tretë ndalohet qarkullimi në segmentin nga rruga "Urani Pano" deri në në kryqëzimin me rrugën “Dervish Hatixhe”. Qarkullimi do të kryhet me dy sense lëvizje sipas drejtimit jug-veri.

Pezullohen hyrje-daljet në rrugën “Maliq Muço” deri në përfundim të fazës së punimeve.

Pezullohen parkimi në segmentin nga rruga "Urani Pano" deri në kryqëzimin me rrugën "Dervish Hatixhe” ku do të bëhet edhe qarkullimi sipas drejtimit jug-veri.

Në fazën e katërt do të ndalohet qarkullimi në segmentin nga rruga "Dervish Hatixhe" deri në kryqëzimin me rrugën "Asim Voksh”. Qarkullimi do të kruhet me dy sense lëvizjeje sipas drejtimit jug -veri.

Në këtë fazë do të pezullohet parkimi në segmentin nga rruga "Asim Vokshi" deri në kryqëzimin me rrugën "Dervish Hatixhe" ku do të bëhet dhe qarkullimi sipas drejtimit jug -veri.

B.K./Shqiptarja.com
Komento

Komente

  • naile: 10/08/2019 23:48

    MJAFT peme ka ne boulevard,mos e prish bulevardin ore kungull,,,,mos nderto erion veliaj pallate kudo ne tirane dhe nderto aty peme dhe parqe,,,,sepse nuk ke ndertuar deri tani asnje park ,,,megjithese cirresh perdite per ajer te paster,,,,,ke prishur lojrat tek rruga e elbasanit per te bere qender biznesi,,,,kur njerezit ne tirane mezi mbyllin muajin,,,,prishe muzeumin e kafsheve tek rruga e kavajes per pallate,,,aty mund te mbillje peme e te beje nje park te bukur me nje pellg te vogel me uje ,,,,,ne fushate na the se nuk do beje asnje ndertim ne tirane,,,,por edhe ti erion si edi rama,,,,,jeni dhene mbas parase,,,por nje dite prokuroret e spakut nuk do trokasin vetem ne deren e ed rames,,por do vijne dhe tek ty,,,dhe pastaj e di vete ti,,..///

    Përgjigju