POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Raporti i Standard and Poor’s për ekonominë shqiptare, PD: Ishte lajm i keq

Fatbardha Kadiu

Ministri i Ekonomisë dhe Financave, Arben Ahmetaj njoftoi ditën e djeshme mbi raportin pozitiv të Standards & Poors për Shqipërinë, raport i cili u komentua edhe nga PD-ja.

Sipas Ahmetaj, vlerësimi në report ka qënë pozitiv për ekonominë shqiptare, duke konfirmuar notën “B+”, me perspektivë të qëndrueshme si ekonomike ashtu edhe fiskale për periudhën në vijim por për deputeten e PD-së, Fatbardha Kadiu raporti ishte negativ pasi në vend ka akoma një nivel të lartë spekulativ.

Një lajm i keq përsëri për vendin tonë. Standards & Poors vlerëson Shqipërinë ashtu si dhe në 2016 dhe 2017 ashtu dhe në 2018 me një ambient makroekonomik ‘spekulativ i nivelit të lartë’. Për Ministrin Ahmetaj ky është një lajm i mirë.

P.s. S&P flasin dhe anglisht.

Fatbardha Kadiu, deputete e PD-së

ke.mu.
Komento