Të rinjtë europianë papunë
Ja 5 vendet që sfiduan krizën

Të rinjtë europianë papunë<br />Ja 5 vendet që sfiduan krizën
Papunësia tek të rinjë në të gjithë Europën ka arritur kufij alarmantë. Statistikat e publikuara nga OECD zbulojnë rritjen e përqindjes të të rinjve të papunë. Greqia dhe Spanja raportojnë shifrat më të larta të papunësisë, rrëth 50 % e të rinjve janë të punë në këto dy vende.

Të dhënat e OECD tregojnë se një në 5 të rinj është i pa punë në shtete si Franca, Suedia,Polonia,Irlanda, Italia, dhe Anglia.
Të dhënat bazohen nga dhjetori i vitit 2007 deri në mars të 2012.

Në raportin e OECD ilustrohen të dhëna edhe nga vendet e tjera ku interesant është fakti se gjatë viteve 2007-2012, është regjistruar ulje e numrit të të papunëve vetëm në Gjermani,Izrael,Turqi,Kili, dhe Belgjikë.

Tabela më poshtë tregon përpqindjet e papunësisë nga 2007-2012

(M.K/shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    PS pritet të rikandidojë shumicën e kryebashkiakëve aktualë, si mendoni?×

Lajmi i fundit

Rusia rrit mbrojtjen pranë Japonisë mes mosmarrëveshjeve të SHBA-së! Çështjet e ‘ngrira’ mes dy shteteve thellojnë krizën

Rusia rrit mbrojtjen pranë Japonisë mes mosmarrëveshjeve të SHBA-së! Çështjet e ‘ngrira’ mes dy shteteve thellojnë krizën