Tiranë, policia rrugore kontrolle në mjetet e transportit të nxënësve

Mjeti i transportit të nxënësve në Tiranë

Tiranë- Policia rrugore ka përqendruar kontrollet tek transporti i Specializuar ( i nxënësve ) dokumentacioni i nevojshëm dhe sistemet e sigurisë së mjeteve që përdoren për këtë qëllim.

Me qëllim parandalimin e ngjarjeve rrugore dhe rritjen e sigurisë në rrugë, kryesisht për mjetet e transportit të specializuar, efektivët e Komisariatit Rajonal të Policisë Rrugore Tiranë kanë organizuar kontrolle të përqendruara në afërsi të Shkollave publike dhe jo Publike si dhe në disa rrugë Urbane të Kryeqytetit.

Kontrollet dhe verifikimet e Policisë Rrugore ndaj kësaj kategorie kishin si objekt sistemet e fiksimit, rripat e sigurisë për mjetet e transportit të Specializuar, dokumentacionin përkatës, kapacitetin mbartës si dhe kërkesat teknike që duhet të plotësojnë këto mjete transporti.

Nga verifikimet dhe kontrollet e ushtruara nga Policia Rrugore e Tiranës janë konstatuar dhe proceduar administrativisht :

• 15 drejtues mjetesh të transportit të specializuar ( transport nxënësish) për mospërdorim të sistemeve të fiksimit dhe rripave të sigurisë.

• 10 drejtues motorash për mospërdorim të kaskës mbrojtëse.

• 23 automjete për parkim të gabuar.

Në funksion të kontrolleve janë testuar për alkool 65 drejtues mjetesh të transportit të specializuar të cilët kanë rezultuar negativ.

  • Sondazhi i ditës:

    Turizmi/A jeni të kënaqur me shërbimet dhe çmimet që gjeni në zonat turistike?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Më shumë se 100 viktima nga përmbytjet në Indi dhe mijëra të evakuuar