Vetingu në polici, zv/ Ministrja e Brendshme: 5 Maji, afati i fundit për dorëzimin e formularëve

Zv/ Ministrja e Brendshme Romina Kuko

KORÇE-Zv/ Ministrja e Brendshme Romina Kuko deklaroi se afati i fundit për dorëzimin e formularëve të vetëdeklarimit nga policët është data 5 maj. Lidhur me pretendimet e Sindikatës, Kuko u shpreh se nuk ka kosto asnjë financiare pasi nuk ka nevojë të shoqërohet nga asnjë dokumentacion shtesë.

Zyrtarja pranoi se ka pasur disa largime nga policia kohët e fundit, por shtoi se motivacioni i tyre nuk është bazuar nëse ka qenë për shkak të vetingut ose jo.

Dje është bërë mbledhja e parë për përzgjedhjen e komisionit të jashtëm të vlerësimit kalimtar të vetingut, mbledhja konstatuese e tij dhe vendimi parë ishte shpallja e kandidaturave për komisionin e jashtëm dhe sekretariatin teknik. Kandidaturat do të jenë të hapura për aplikime deri ne 15 ditë nga shpallja e tyre ndërkaq ritheksoj se afati përfundimtar për dorëzimin e formularit të vetingut është data 5 maj dhe dua te ritheksoj se formulari është vetëdeklarim. Nuk ka nevojë të shoqërohet nga asnjë dokument shtesë. Formulari nuk është i komplikuar është një formular që duhet të plotësohet sikur e përmban ligji dhe është një detyrim ligjor. Ai nuk ka kosto financiare pasi nuk ka nevojë të shoqërohet nga asnjë dokumentacion shtesë. Nuk ka asnjë kosto e ritheksoj dhe se afati është një afat ligjor. Deri tani ka pasur dorëheqje nga policia e shtetit por motivacioni i tyre nuk është bazuar nëse ka qenë për shkak të vetingut ose jo.

Zv/ Ministrja e Brendshme Romina Kuko

  • Sondazhi i ditës:

    40 subjekte zgjedhore, 35 parti politike dhe 5 kandidatë të pavarur regjistrohen në KQZ për zgjedhjet e 25 Prillit! Mendoni se është një numër:

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Shifra rekord viktimash nga COVID, 21 humbje jete, 952 raste të reja