KQZ miraton tabelat/ Veliaj certifikohet kryebashkiak i Tiranës edhe Pjetri në Shkodër

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka miratuar tabelat me rezultatet e votimit të 30 qershorit në bashkinë e Shkodrës  dhe në bashkinë e Tiranës.

Erion Veliaj është çertifikuar  me 4 vota pro dhe një kundër si kryetari i Bashkisë së Tiranës.

"Në mbledhjen e orës 17:00, Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve në rendin e ditës në pikën 5 dhe 6 të saj mori vendimin për certifikimin dhe nxjerrjen e rezultatit të votimit për zgjedhjen e Kryetarit të të Bashkisë Tiranë dhe zgjedhjen e Këshillit të Bashkisë Tiranë, në zgjedhjet vendore të datës 30 qershor 2019." sqaron KQZ.

Po ashtu në mbledhjen e sotme KQZ ka certifikuar në detyrë si kryetar bashkie të Shkodrës Valdrin Pjetrin. Edhe për këtë kandidat kryetari i KQZ, Klement Zguri ishte i vetmi që votoi kundër.
Për sa u përket Keshillave Bashkiak në këto dy bashki KQZ ka votuar me 4 vota pro dhe një kundër gjë e cila nuk i konfirmon dot listat e fituesve në zgjedhjet e 30 qershorit. Në këtë situatë, në mungesë të shumicës absolute prej 5 votave për shpërndarjen e mandateve në bashki nga ana e KQZ, vendimi i mbetet Kolegjit Zgjedhor i cili pritet të zhvillojë mbledhjen javën e ardhshme për të dhënë vendimet e para.

Në lidhje me këtë ka bërë një reagim edhe anëtari i KQZ, Bledar Skënderi duke thënë se duhen 5 vota për të realizuar vendimarrje e miratimit të këshillave bashkiak. Kushdo nga subjektet zgjedhore mund të bëjë ankim në Kolegjin Zgjedhor për marrjen e vendimit, nga java tjetër Kolegji Zgjedhor do japë vendimet e para për shpërndarjen e mandateve.

Ndër të tjera, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shqyrtuar edhe dy kërkesa ankimore që janë paraqitur nga partia Kombëtare Konservatore Albania dhe kërkesa ankimore paraqitur nga Aleanca Demokratike e Shqipërisë.

Përfaqësuesit e Partisë Kombëtare Konservatore Albania ka thënë se në zgjedhjet e 30 qershorit janë vjedhur votat e kandidatit Eduart Ndocaj ndërsa në disa kuti janë gjetur më shumë vota sesa ka votues qendra e votimit.

Në pretendimet e kësaj partie në 11 qendra votimi janë gjetur shkelje ku diferenca e fletëve të votimit janë nga 1 deri në tre vota. Sipas kodit zgjedhor nëse  numri i votave ndikon në rezultatin e zgjedhjeve atëherë shpallen qendrat e pavlefshme.  Por diferenca mes dy kandidatëve është më shumë se 12 mijë votues, konkretisht Pjerin Ndreu mori 12 930 bota ndërsa Edurat Ndocaj mori 710 vota.

Njoftimi i KQZ pas mbledhjes:

1.     Shqyrtimi i kërkesës ankimore nr.58 paraqitur nga subjekti zgjedhor partia “Kombëtare Konservatore Albania”. Ditën e premte në orën 10:00, vijon shqyrtimi i kërkesës ankimore me marrjen e provave dhe rinumërimin e rivlerësimin e votave në 11 qendrat e votimit të objektit të kërkesës ankimore.

2.     Shqyrtimi i kërkesës ankimore nr.59 paraqitur nga subjekti zgjedhor partia “Aleanca Demokratike e Shqipërisë”. KQZ vendosi lënien në fuqi të vendimit të KZAZ-së.

3.     “Për nxjerrjen e rezultatit të votimit për zgjedhjen e Kryetarit të Bashkisë Shkodër, Qarku Shkodër, në zgjedhjet vendore të datës 30 qershor 2019”. KQZ vendosi të miratojë Tabelën Përmbledhëse të Rezultatit për zgjedhjen e kryetarit të Bashkisë Shkodër, Qarku Shkodër dhe të shpallë fitues për kryetarin e Bashkisë Shkodër, z. Valdrin Pjetri, propozuar nga “Aleanca për Shqipërinë Europiane”.

4.     “Për nxjerrjen e rezultatit të votimit për zgjedhjen e Këshillit të Bashkisë Shkodër, Qarku Shkodër, në zgjedhjet vendore të datës 30 qershor 2019”. KQZ vendosi të miratojë Tabelën Përmbeldhëse të Rezultatit për zgjedhjen e Këshillin Bashkisë Shkodër, Qarku Shkodër.

5.     “Për nxjerrjen e rezultatit të votimit për zgjedhjen e Kryetarit të Bashkisë Tiranë, Qarku Tiranë, në zgjedhjet vendore të datës 30 qershor 2019”. KQZ vendosi të miratojë Tabelën Përmbledhëse të Rezultatit për zgjedhjen e kryetarit të Bashkisë Tiranë, Qarku Tiranë dhe të shpallë fitues për kryetarin e Bashkisë Tiranë, z. Erion Veliaj, propozuar nga “Aleanca për Shqipërinë Europiane”.

6.     “Për nxjerrjen e rezultatit të votimit për zgjedhjen e Këshillit të Bashkisë Tiranë, Qarku Tiranë, në zgjedhjet vendore të datës 30 qershor 2019”. KQZ vendosi të miratojë Tabelën Përmbeldhëse të Rezultatit për zgjedhjen e Këshillin Bashkisë Tiranë, Qarku Tiranë.

/d.ba./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Nëse do t’ju jepej mundësia të jetonit në një vend tjetër, a do të largoheshit nga Shqipëria?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

'Babai' dhe 'fëmijët e gjetur' në PD