Dokumenti i marrëveshjes, komision hetimor për TIMS dhe PPP në Shëndetësi! Rithemelimi dakordësi me mazhorancën për objektin

Dokumenti i marrëveshjes, komision hetimor për TIMS dhe PPP në Shëndetësi! Rithemelimi dakordësi me mazhorancën për objektin

Në orën 16:00 u mblodh Konferenca e Kryetarëve, ku u shqyrtua kërkesa e opozitës për ngritjen e dy komisioneve hetimore. Shqiptarja.com ka zbardhur dokumentin e miratuar nga Konferenca e Kryetarëve që i hap rrugën ngritjes së dy komisioneve hetimore, për rrjedhjen e të dhënave në sistemin TIMS dhe PPP në Shëndetësi.

Opozita dhe PS kanë arritur dakordësinë për objektin hetimor për dy komisionet, të cilët do përbëhen nga 15 anëtarë, 6 nga grupi i PD dhe 8 nga grupi i PS, ndërsa afati i tyre të jetë për një periudhë kohore 4 mujore. 

PPP në Shëndetësi

Lidhur me komisionin për shërbimet publike të sterilizimit dhe të check up në Shëndetësi, objekti i hetimor do jetë:

(i) Shqyrtim i çështjeve të lidhura me kontratat publike për shërbimin publik të sterilizimit dhe atë të check-up në shëndetësi. si dhe zbatimin e tyre:

(ii) Vlerësimi i nevojës për marrjen e masave administrative apo ndërhyrje ligjore në legjislacionin përkatës.

3. Komisioni ka të drejtë të hetojë dhe të bëjë transparencë të plotë për çdo çështje që përfshihet në objektin e punës së tij, në përputhje me parimet kushtetuese, veçanërisht parimin e ndarjes së pushteteve, duke mos iu mbivendosur punës së organeve të drejtësisë, parimin për një proces të rregullt ligjor, parimin e prezumimit të pafajësisë, parimin e paanshmërisë dhe i respektimit të jetës private të individit.

Sistemi TIMS

Ndërkohë, komisioni për trajtimin e të dhënave të sistemit TIMS ka për objekt të veprimtarisë së tij:

(i) Shqyrtimin e çështjeve lidhur me kontrollin e veprimtarisë së institucioneve të ngarkuara me mbrojtjen e sistemit TIMS: dhe

(ii) Vlerësimin e nevojës për marrjen e masave administrative apo, ndërhyrjet ligjore në legjislacionin përkatës në fuqi.

3. Komisioni ka të drejtë të hetojë dhe të bëjë transparencë të plotë për çdo çështje që përfshihet në objektin e punës së tij, në përputhje me parimet kushtetuese, veçanërisht parimin e ndarjes së pushteteve, duke mos iu mbivendosur punës së organeve të drejtësisë, parimin për një proces të rregullt ligjor, parimin e prezumimit të pafajësisë, parimin e paanshmërisë dhe i respektimit të jetës private të individit.

 

(Kliko këtu për të lexuar dokumentin e plotë)


Lajmi kryesor:

DRAFTI/ Finalizohen negociatat PS-Rithemelimi, miratohet ngritja e dy komisioneve hetimore për TIMS dhe PPP në Shëndetësi


SI.E./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Kuvendi kërkon që Greqia të heqë ligjin e luftës, si e vlerësoni?×

Lajmi i fundit

FOTOLAJM/ Nga mbreti Charles tek Zelensky e Meloni, takimet e Ramës në samitin me liderët e BE në Londër

FOTOLAJM/ Nga mbreti Charles tek Zelensky e Meloni, takimet e Ramës në samitin me liderët e BE në Londër