800 banorët më të rrezikuar nga pandemia në Shqipëri,politikanët kërkojnë rrogat

7 Prill, 20:21 | Përditesimi i fundit: 2020-04-07 20:22:11

Covid-19 mbyll ne banesë edhe të rinjtë jetimë, që sot jetojnë në komunitet dhe për shkak të izolimit si pjesë e masave për koronavirusin, janë duke kaluar një situatë tepër vështirë. Tashmë të strehuar në konvikte apo gjetkë, të mbetur edhe papunë, të pa strehë, pa të ardhura këta të rinj kanë nevojë të përfshihen në paketën e ndihmës ekonomike për të përfituar nga një pagë lufte.Teksa reagojmë ndaj situatës së emergjencës të krijuar nga COVID-19, UNICEF dhe partnerët , kërkojnë të sigurojmë të gjithë fëmijët pa kujdes prindëror që jetojnë në institucione rezidenciale publike dhe private, fëmijët me aftësi të kufizuara që jetojnë në qendra zhvillimore, fëmijët në paraburgim, fëmijët e prekur nga dhuna, shfrytëzimi apo abuzimi që kërkojnë urdhra të menjëhershëm mbrojtjeje, fëmijët e pashoqëruar, fëmijët migrantë që janë të vendosur në strehim të përkohshme dhe fëmijët në situatë rruge të jenë në qendër të një vëmendje të veçantë, sepse ata janë tashmë në më shumë rrezik dhe më të cënueshëm.

Programe të tjera

Shiko të gjitha