Amnistia fiskale, Braçe: Të luftohen fillimisht paratë e krimit dhe korrupsionit, më pas të zbatojmë

21 Korrik 2022, 22:01

Amnistia fiskale duhet të miratohet por fillimisht qeveria duhet të zbatojë rekomandimet e Komitetit Moneyval. Kështu është shprehur deputeti socialist Erion Braçe në Report Tv. Sipas Braçes, ende nuk është bërë sa duhet në vendin tonë në luftën kundër parave të pista dhe korrupsionit. “Nuk mendoj që i takon vetëm maxhoranxës, kërkohen më shumë vota se PS. Është një proces shumë i gjerë, del jashtë kontureve të një grupi parlamentar. Është një proces që duhet të përfshijë shoqërinë. Duhen respektuar në maksimum, se kanë qenë ata që kanë mbajtur shtetin. Sado shumë të ketë qenë pjesa tjetër e parregullt me ligjet fiskale duhet ti nënshtrohen vullnetit të kësaj pakice. Gjëja që duhet bërë pas 32 vitesh të jetë një proces që përfshin dh nuk dëmton pakicën e ndershme. Pjesa tjetër është demagogji. Më gjeni një biznes që ka paguar çdo detyrim, unë padiksutim që i heq kapelën dhe do jem kundër amastisë fiskale nga fillimi në fund. Një rrogëtar që ia kanë deklaruar rrogën nga fillimi, qindarkë më qindarkë do jem unë kundër amnistisë.