Braçe me tone të forta te ‘Ekonomia: Boll me Akte Normative, na keni shmangur si deputetë

24 Janar 2023, 12:17

Deputeti i Partisë Socialiste ka folur më tonë te ashpra te komisioni i Ekonomiës sa u përket Akteve Normative. Braçe tha se po shmangen deputetët nga vendimmarrja.

‘Ka nga ata që e se kanë parë inflacionin. Kjo qeveri e ka parë infalcionin, kemi indeksuar disa herë pensionet dhe ndihmat dhe tani vijmë me paketën e madhe. Kjo është merita. Më vjen keq, që ne si deputet s’bëhemi pjesë e kësaj vendimarrje, këtu vijmë tek Aktet Normative. Akti Normativ hyn në fuqi ditën kur miratohet në qeveri. Këtë praktikë pasi jam i lashtë, edhe kur qeveriste partia e zonjës (Tabaku). Shqetësimi im nuk lidhet vetëm me këtë vit. Nuk pranoj dot që për katër ditë të ndryshohet mendimi… Ne propozuam këtu si deputet të refuzohemi këtu, dhe pas katër ditësh të bëhet ndryshe. Nuk shkon kjo! Ndihma për shtresat është interes publik, ashtu si edhe disiplina fiskale.’- tha Braçe.