KQZ 'nis hetimet' për votimin e dyfishtë në 25 prill: Do ketë ndëshkime për shkelësit

6 Maj, 16:43

TIRANË- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do të hetojë të gjitha rastet kur një person ka votuar dy herë nëpëmjet të dhënave të pajisjes së identifikimit biometrik. Kryekomisioneri Ilirjan Celibashi thotë se në rast se do të konstatohen raste ku shenjat e gishtërinjve të një personi, janë regjistruar dy herë nga pajisja, ndaj votuesit do të nisë hetimi, çka mund të çojë deri në ndëshkim të tij.

Celibashi dhe nënkomisionerja Pelinku inspektuan këtë të enjte hedhjen e të dhënave nga pajisjet e identifikimit biometrik në serverin qendror të KQZ, ku garantuan se nuk ka asnjë mundësi që nëpërmjet këtyre të dhënave, të zbulohet vota e zgjedhësve.

Pas hedhjes së të dhënave në server, KQZ do të bëjë kryqëzimin me të dhënat e qendrave ku u votua në mënyrë manuale, të cilat më pas do ti vihen në dispozicion të gjitha partive që i kanë kërkuar për verifikim.

Qëllimi i pajisjes ishte të regjistronte gjurmët e gishtave të votuesve, ata të cilët kanë dashur ta provojnë për sport e kanë vendosur gishtin disa herë në pajisje do të evidentohen qartësisht dhe do të japin llogari para organeve. Ata të cilët kanë thënë që pajisja nuk ka funksionuar pajisja ka funksionuar shumë mirë. Qëllimi ka qenë të evidentonte shenjat e gishtit të votuesve.

Duhet të shohim numrin total të personave që kanë shënuar më shumë se një herë në këto pajisje, ky numër në raport me raport me rezultatin do të ketë një shqyrtim nga KQZ.

Ata persona do të duhet të japin shpjegime, do hetohet dhe verifikohet. Ka pasur raste dhe shumica e rasteve i përket gjurmës së gishtave të operatorëve, ndoshta jo mirë të trajnuar kanë menduar se nuk do ishte problem nëse e vendosin gishtin disa herë. Nëse do të jetë kështu do të jemi të rastit të janë problem teknik, por me siguri absolute mundet të themi se në rastet kur dikush tjetër e ka vendosur gishtin në më shumë se 1 herë është i detyruar të japi shpjegime, sa më shumë video të tilla të shfaqen aq më shumë do të ndihmojnë hetimin.

Kategori të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha