Kriza e çmimeve, Sejko: Inflacioni u rrit në korrik e gusht në 7.5% e 8%, do vijojë të jetë i lartë! Rritet me 0.5 % norma bazë e interesit

5 Tetor, 17:04 | Përditesimi i fundit: 2022-10-05 19:07:00

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko bëri me dije se sot situatën ekonomike në vend lidhur edhe me krizën energjitike dhe periudhën post pandemike të cilat kanë ndikuar në ecurinë e vendit. Sejko u shpreh se inflacioni i lartë i cili u rrit në korrik e gusht në nivelin  7.5% deri në 8 % si dhe do të vazhdojë të jetë i lartë për të paktën 2 tremujorët e ardhshëm.

Kategori të tjera