Elsa Toska dhe Fiona Papajorgji votohen anëtare të Gjykatës Kushtetuese!

11 Nëntor 2019, 12:38 | Përditesimi i fundit: 2019-11-11 17:06:03

TIRANE- Opozita parlamentare dhe mazhoranca kanë bashkuar votat për zgjedhjen e dy anëtarëve të rinj të Gjykatës Kushtetuese Elsa Toska dhe Fiona Papajorgji.  Ato janë votuar në Kuvend me 105 vota pro . Kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi tha sot se presidenti nuk është shprehur brenda afatit dhe për këtë arsye, kandidati i parë në listë do të konsiderohet si i miratuar, duke konfirmuar kështu edhe përzgjedhjen automatike të Arta Vorpsit.

Bashkë me Vorpsin, Toskën dhe Papajorgjin shkon në 5 anëtarëve i Gjykatës Kushtetuese.  Presidenti Meta zgjodhi kandidatin Besnik Muçi ende pa kaluar vettingun nga lista e tij e parë, ndërsa refuzoi të dekretonte një anëtar tjetër pasi sipas tij, kushtetuta parashikon se institucionet duhet të ndjekin një radhë për përzgjedhjen e tyre.

Kategori të tjera