Nazif Muçi, gurgdhendësi i sokakëve të Beratit: E mësova duke imituar vëllezërit

14 Gusht, 17:51

Tradita e gdhëndies së gurit është e vjetër sa vetë historia e qytetit muzeal të Beratit. Ne do t'ju sjellim këtë të diel historinë e Nazifit, i cili e ka mësuar zanatin nga vëllai dhe thotë se do ta vazhdojë sa të ketë jetën.  Ai gjithashtu me keqardhje shprehet se të paktë janë të rinjtë që po e trashëgojnë mjeshtrinë e gurit për shkak se pagat janë të ulëta.

Kategori të tjera