Roshi: Vaksinën anti-COVID s'e kemi të sigurt, ajo është ende në det! Qeveria s'e di kur do vijë

18 Nëntor 2020, 22:46

Deputeti Artur Roshi ka deklaruar se vaksina sipas tij ende nuk është e garantuar pasi nuk dimë se kur do vijë.

"Nëse sot themi se kemi 700 raste ato janë të para 5 ditëve sepse tamponët kanë qenë në proces, prandaj gabojmë kur themi se këto janë shifrat e sotme. Koha se kur do ta sjelli vaksinën ne se dimë dhe i takon ministrisë së Shëndetësisë e cila do  të negocionte edhe me kompanitë.

Mund të negocionin direkt  me SHBA. Ne se kemi të parashikuar se sa vaksina, kjo është pikëpyetje për mua. Vaksina është akoma në det ne kemi paguar vetëm 4 milion dollarë. Duhet ta kishin parashikuar në buxhetin e 2021. Skemi parashikuar gjënë egzistenciale dhe pastaj flasim për kanalizime në ujësjellësa dhe kanalizime. Në COVAX janë vendet më të varfra dhe sdihet se kur do të vijë. Qeverinë të  mos e zërë gjumi derisa ta garantojë për qytetarët", tha ai.

Programe të tjera

Shiko të gjitha