Sondazhi i Institutit të Universitetit Europian: 54 % duan Shqipërinë si vendin e radhës që duhet të anëtarësohet në BE, Serbia e duan 0 %

6 Maj, 19:49 | Përditesimi i fundit: 2021-05-06 19:56:23

Instituti i Universitetit Europian që ishte dhe organizatorja e Konferencën Vjetore “State of the Union” ka bërë një sondazh në lidhje se cila nga vendet e Ballkanit Perëndimor duhej të anëtarësohej e para apo më shpejt në BE. Shumica e të qytetarëve janë përgjigjur pro Shqipërisë, ku 54 %  e pjesëmarrësve në sondazh kërkojnë që Shqipëria të jetë shteti i radhës që përfshihet në BE. Pas saj vjen Maqedonia e Veriut me 23 % dhe e fundit Serbia me 0%.

"Më jepni mundësinë për t’iu njoftuar edhe për rezultatet e sondazheve që ne kemi bërë. Ka qenë një pyetje që ne kemi bërë: “A mendoni që fuqia e butë e Bashkimit Europian ka qenë e suksesshme në lidhje me europianizimin e Ballkanit Perëndimor” dhe në fakt u befasova sepse mazhoranca thotë që ka qenë efektive, por 33% ka thënë që nuk ka qenë e tillë. Ndoshta ajo ideja jonë që Bashkimi Europian po e humbet fuqinë e tij të butë, ndoshta na tregon ne që jemi pesimistë. Ndërsa pyetja tjetër ka qenë: “Cilat nga këto vende që kërkojnë anëtarësimin në BE mendoni që do duhet të anëtarësohet më shpejt”. Kemi të parën Shqipërinë me 54%, Maqedonia e Veriut e dyta, me 23% dhe Serbia është e fundit, 0%", tha mikpritësja e konferencës Këshilltarja e lartë për Çështjet Europiane në institutin e ASPEN dhe ish ministre e Jashtme e Italisë, Marta Dassu.

Kategori të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha