Tomini: Në javën e dytë të majit ulet kurba e pandemisë

16 Prill, 07:34

Emisioni Repolitix trajtoi temën e pandemisë dhe ecurinë e saj. Në pjesën e parë shefja e njësisë së inteligjencës epidemiologjike në ISHP Eugena Tomini tha se në javën e dytë të majit do të ulet kurba e pandemisë. Në pjesën e dytë ish ministri I Shëndetësisë Ilir Beqaj foli për statistikat e pandemisë duke theksuar se nga të dhënat e deritanishme në Shqipëri nuk mund të ketë më shumë se 5500 të prekur . Në pjesën e trete profesor Bamir Topi I bëri një analizë situatës globale duke theksuar se nga përvoja ndërkombëtare e përhapjes së viruseve që kryesisht origjinën e kanë nga Azia ato nisin në nëntor dhe përfundojnë në maj. Në fund të emisionit deputetja e opozites Rudina Hajdari tha se opozita ne Kuvend do të votojë kundër ndryshimeve në Kodin Penal që sanksionojnë dënime të ashpra me burg për këdo që thyhen karantinën.

 

Programe të tjera

Shiko të gjitha