Vitor Shahinaj dhe violinat e Pukës

6 Shtator, 20:15

Një udhëtim magjik në qytetin verior të Pukës, qytetin që vec traditave në artin popullor, tash njihet edhe si qyteti ku lindën violinat e para shqiptare. Në fokus të reportazhit, qytetari Vitor Shahinaj, mjeshtri I ndërtimit të instrumentave popullore të lahutës, sharkisë dhe ciftelisë dhe, prej vitit të largët 1980, edhe mjeshtër I krijimit të violinave shqiptare. Jeta e artistit dhe rapsodit Shahinaj. Ndërtimi I violinave me dru të marë nga pyjet e malësisë së Pukës, sekretet e drurit të panjës dhe bredhit dhe mardhëniet e tingullit të violinave me harkun që përcjell muzikën magjike. Një vështrim I mjeshtër Vitorit edhe mbi ndërtimin e lahutës, si instrumenti më I lashtë popullor, me të cilin jane kënduar këngët e famshme të Eposit të Kreshnikëve.

b.ha./Shqiptarja.com

Programe të tjera

Shiko të gjitha