Vjosa Park Kombëtar, jehonë në mediat e huaja: Kërcënohej nga 46 diga, tani habitat i sigurt! The Guardian: Moment historik për mbrojtjen e natyrës

19 Mars 2023, 12:39

Mediat ndërkombëtare i bëjnë jehonë vendimit të qeverisë për shpalljen e Vjoës si Park Kombëtarë. “The Guardian” e cilëson moment historik për mbrojtjen e natyrës. Media franceze e sheh si shpëtim të një habitati për speciet e rrezikuara. Ndërsa media gjermane e sheh si triumf të natyrës përballë interesave ekonomike dhe politike.