Vreshtat e rrushit në Gurrën e vogël

16 Shtator, 09:24

Kemi hyrë në stinën e vjeshtës dhe vreshtarët e rrushit janë të parët që I gëzohen frutit të punës së tyre: bistaqeve ose vilave të mëdha të rrushit, të cilat mbushin me aroma tryezat e shtëpive tona si fillim e më pas, I gëzohen rakisë dhe verës që del nga kazanët artizanalë dhe fucitë e mbushura me lëng rrushi. Veri Jug ka udhëtuar në fshatin Gurrë e vogël të Tiranës në prehër të malit Dajt dhe ju sjell historinë e jetës dhe të punës së vreshtarit duarartë Sulejman Dervishi. I cili ka dy vreshta rrushi me gjithsejt 3500 rrënjë hardhi. A është një zanat pune ajo e vreshtarit dhe a mund të mbahet ekonomikisht një familje me të ardhurat që vijnë nga vreshtat: këtyre pyetjeve do t’ja merni përgjigjet në reportazhin e rradhës. Vreshtat e rrushit në Gurrën e vogël. Emisionin "Veri Jug" me moderator Agim Pipën mund ta ndiqni çdo të dielë në orën 14:30 në ekranin e Report Tv

Programe të tjera

Shiko të gjitha