Artikuj nga Mero Baze
 • Ura e Dragotit dhe ura e Xhenovës!

  Është një teknologji e rrallë inxhinierike, e cila ka rezistuar mbi 80 vjet. Por ura ka nisur të ketë problemet e saj. Së pari, deri në vitin 1990 ajo ka qenë me dysheme prej dërrase të trashë të stazhionuar, për të mos pasur ngarkesë. 

 • Është e vërtetë që rumunët 'nuk janë Shqipëria'

  Problemi që kemi në Shqipëri, është i kundërt. Vetëm disa muaj më pare, Parlamenti u kall në flakë dhe mes çizmesh që vërtiteshin mbi kokën e qeverisë dhe granat-hedhësve tymuese, u votua emërimi i kryeprokurores së re të përkohëshme...

 • Një shoqëri, që ka kult dhunën

  Kultura politike në Shqipëri është po ashtu një kulturë dhune. Nuk dua të jem i padrejtë me të gjithë, por së paku në gjithë ligjërimin politik, e vetmja shpresë është dhuna. Dhe kur opozita premton, premton se do të shkatërrojë, dhe kur kërcënon...

 • Serbët e kanë opsion të vetëm ndarjen!

  Serbët e kanë opsion të vetëm ndarjen dhe nuk duhen balancuar në këtë pikë. Nëse Serbia s'ka opsion tjetër, s'ka as zgjidhje.

 • Sindromi i të tredhurve, që bëjnë si të fortë

  PD në historinë e saj është një parti që e ka përdorur dhunën si mjet politik, por vetëm kur është në pushtet. Kur është në pushtet, PD trimëron banditët e saj, dhunojnë kundërshtarët, rrahin gazetarë dhe politikanë, djegin redaksi...

 • Baza e NATO-s dhe heshtja paranojake e opozitës!

  Qëndrimi i tanishëm i opozitës ndaj lajmit se NATO po hap bazën e parë ushtarake në Shqipëri, duket se diktohet pikërisht nga paranojat e vjetra të Berishës, që mendonte se po të bënin amerikanët një bazë, atë nuk do ta hiqnin nga pushteti.

 • Hashim Thaçi nuk gënjen për Berishën, por për vete!

  Sali Berisha është sjellë si tutor me Kosovën, si njeri që i është dashur Kosova për hallet e tij. I vetmi problem i Hashim Thaçit është se po ja përmend Berishës këto sot, që ai është në të njëjtin hall me Berishën.

 • Presidenti nuk ka pse shpjegohet më për 'Teatrin'!

  Shpjegimi i sotëm që atë e kishte mahnitur një fakt nga një historian i ri, për bombardimet në qendër të Tiranës dhe se si anglezët kishin kundërshtuar Mehmet Shehun për bombardimet në qendër, ishte i tepërt.

 • Si ta ruajmë Kosovën nga udhëheqësit e saj

  Hashim Thaçi po flet për ndryshime kufijsh, biles për t’u dukur agresor dhe jo i agresuar, siç do të ishte në një rast të tillë, po kërkon dhe Luginën e Preshevës t’i bashkohet Kosovës.

 • Për një debat real për “Lojrat e Fatit”

  Presidenti është përfshirë në një debat ose të keqkuptuar, ose të sponsorizuar me shumicën lidhur me një ndryshim në ligjin për të ardhurat tatimore që vijnë prej lojrave të fatit.