• Dosje

  Edison Ypi: Dy burgje

  Letrat që i kam nisur vëllait në Spaç. Nostalgjira të trishta. Nuk është mirë tu afrohesh se sëmuresh. Kanë mbetur disa dhjetra. Të tjerat kanë...

 • Kultura

  Edison Ypi: Tefta

  Tefta ecte si kalë. Me hapa të mëdhenj dhe kërrusje të thella para e prapa si malësorët që ecin mbi shkrepa.

 • Opinion

  Edison Ypi: Nuk iki

  Aty nga mesi i viteve '90. Vizitë te Kadare. Mysafirët; Një kritik arti, një gazetar, një përkthyes, një i panjohur, dhe Kadare. Helena hyj e...

 • Opinion

  Edison Ypi: Komshiu

  Pavarsisht se kush trokiste në derën tënde, nëna, motra apo vëllai, një mysafir apo një mik; më nuhatës se një qen, më i shpejtë se një lepur, i...

 • Opinion

  Edison Ypi: Katund artistik

  Në katundin tonë artistik, katundar i devotshëm i të cilit unë jam, ka, për shembull, aq shumë Tony Montana sa të vijë shpejt rradha për të qënë...

 • Opinion

  Edison Ypi: Kushurirat zorraxhie

  Halli me zorraxhiet kushurira të Lea Ypit është se e teprojnë, ndotin ambjetin, nuk i flakin plehrat në kazanin e duhur, nuk i vjellin helmet në...

 • Opinion

  Edison Ypi: Zyra Krifca

  Mirëpo Zyra Krifca nuk është si gjith zyrat. Të cilave u afrohesh në heshtje të thellë pasi ke bërë disa hapa në korridor. Pastaj troket ose i bie...

 • Opinion

  Edison Ypi: Më puthi Perla

  Para ca vitesh nuk i rezistova dot lutjeve të përsëritura të dikujt për të vajtur në një event. Zengjinët e rinj, njësoj si mafiozët e vjetër, u...

 • Opinion

  Edison Ypi: Lea Fenomenale

  "Të Lirë" i autores fenomenale Lea Ypi është një libër absolutisht mahnitës, definitivisht kryevepër. Lea Fenomenale ka shkrujt librin më të...

 • Opinion

  Kemi Kaubojsa

  Agro-blegtoria e sotme ka bërë përparime kolosale. Bariu idilik sipas përfytyrimeve popullore apo çajupiane, Bariu me gunë, kërrabë, fyell, Bariu...