• Kinge Mitrovicalie

  Një Gentlemen si unë nuk mundet me e lën me vujt Kingen Mitrovicalie, sharmanten inteligjenten, seriozen, t'hirshmen Kimete Berisha. Nuk mundem un...

 • Si ta kuptosh që je komunist

  Të bësh si i ditur, si patriot i thekur, si nacionalist,  si vigjilent, të shpartallosh armiq e tradhëtarë, të japësh këshilla duke u fshehur pas...

 • Edison Ypi: Tefta ecte si kalë

  Lugatja Tefta hante me të njëjtat krrokama zorrësh, me të njëjtat konvulse gastrologjike, me të njëjtin zell, si një dosë që ka futur feçkën dhe...

 • Shkartisje

  Meqënse nuk shkulen edhe po tua mbash në lule të ballit, që të vazhdojnë të jenë po ata por me të tjera cilësi, prerja dhe ndërrimi i kokave me...

 • Edison Ypi: E dashur Bishnicë

  Bishnica është një mahnitje që ta pushton imagjinatën si arenë e zhvillimeve të ndonjë kryvepre letrare, por me Bishnicën para syve s'të kujtohet...

 • Edison Ypi: Zemra Roskovecare

  Duke vajtur në Roskovec, befas, shtrirë nën hije pranë e pranë, më dolën para ca roskovecarë të rrumbullakët me zemra të kuqe.Janë të urtë. Janë...

 • Edison Ypi: Çuni oficerit

  Çuni oficerit sot ka rrëmbyer flamurin e të qënit ultramodernist. Frekuenton lokale ku mblidhen të ngjajshmit e vet, çunat e...

 • Lubinja

  Lubinja, 5 kilometra nga Gramshi, mbi faqe mali.

 • Edison Ypi: Fshati me emër qëni

  Do i bie Labërisë si gjuetari sorkadhes, brinjë më brinjë, nga Vlora në Tepelenë

 • Shko në Lapardha

  Mos shko në Lapardha duke pyt njërin e tjetrin: A ka ndonjë restorant të mirë andej nga Lapardhaja ? Në Lapardha nuk shkohet me mbush barkun. Në...