• Shenjtorja Nënë Tereza, shqiptarët dhe shteti i tyre përgjysmë…

  Dita e shenjtërimit të Nënë Terezës tashmë është festë e të gjithëve, e shpallur zyrtarisht dhe vërtet në atë ditë ajo përkujtohet, duhet të ketë...

 • Si sollën kinezët gripin ‘Hong Kong’ në Tiranë, mjeku i njohur tha se vdiqën 300 persona

  I ardhur nga jashtë, nga qendra e perandorisë komuniste, iu dha me detyrim gjithë arteve dhe letërsisë, metoda e re dhe e vetme, supreme, që e...

 • Përshpirtje për Shpresën, zonjën e nderuar

  Ka njerëz që ikin nga kjo jetë me pikëllimin e atyre që i deshën dhe i duan deri sa të jenë, duke lenë dritën e tyre, por, ja, që nuk përbëjnë...

 • ‘Suhadja, e bija e firmëtarit të pavarësisë në ‘12-ën, u diplomua në Firence dhe vdiq në çmendinë pasi…’/ Refleksione të shkrimtarit të njohur

  Atleti i parë, ai që do t:ë shënonte golin e parë… por dhe përkthyes nga anglishtja…! Babai i tij kishte ardhur nga Tuzi në Shkodër, nëna ishte...

 • Një letër e hapur për Bashën dhe Presidenti i gabuar 'Nishani', që ndoshta duhet të ishte thjesht roje në Presidencë

  Në fund të vitit që lamë pas, bëri përshtypje në media një sulm jo dhe aq i beftë dhe jo aq i qartë i Bujar Nishanit si ish-ministër i Brendshëm...

 • Jo Kosova në Hagë, por Haga në Kosovë…

 • Sot dua të flas italisht

  Vallëzimi yt, me krahët e engjëjve dhe dëshirat e fëmijëve…

 • Karantinë dhe... shpirti i njeriut del triumfues mbi vështirësitë dhe të keqen

  Të burgosurit me vite e dekada ruajtën një dinjitet të madhërishëm...

 •  Shkrimtarin Ernesto Sabato kujtoj sot: Në 30 prill 8 vjet më parë mbylli sytë përgjithmonë... 

  Kujtimet për dheun që i çova nga arbëreshët e Italisë, vendlindjen e nënës së tij.

 • Esse/ Havzi Nelaj si një dashuri tragjike

  Homazh. TI mësuesi i urtë, sapo kishe mbaruar universitetin me mundime dhe guxove e dole kundër prishjeve të tempujve të fesë, ishe për veshjet e...