• Opinion

  Jepuani mundësinë

  Imzot Noli, në vitin e largët 1918, shkruante poezinë “Jepni për nënën!”.

 • Opinion

  ‘Vjen Saliu dhe i hedh turmës së të marrëve një foto timen’, Lame i kthehet Berishës: Uniformat i kam dashuruar gjithmonë

  Uniformat i kam dashuruar gjithmonë. Në zborin e Mamurasit isha u vetmi që e kisha uniformën gjithmonë krëko. Më pas fillova t’i koleksionoj, t’i...

 • Opinion

  Artan Lame: Dështimi që s'do lejuar

  Çdo njëri që përfundon në burg, nuk është dështimi i një personi, por dështim i gjithë...

 • Opinion

  Dështimi që s'do lejuar

  Çdo njëri që përfundon në burg, nuk është dështimi i një personi, por dështim i gjithë shoqërisë.Po merem me restaurimin e një pajisjeje mesjetare...

 • Opinion

  Rrëfimi i Artan Lames: 6 vjet nga kthimi nga vdekja! Oligarku erdhi për një konflikt prone, ka pasuri pafund, por jo shëndetin

  Dëgjoni pra! Ai është një ndër ata që në gjuhën e sotme i quajmë rëndom oligarkë. Është rreth të gjashtëdhjetave. Përpara përmbysjes së vitit ’90...

 • Opinion

  Rrethimi i pestë i Krujës

  Sulltanëve Osmanë ju desh ta rrethonin tri herë Krujën, për ta marrë pastaj në rrethimin e katërt. Ajo që ndodhi para pak ditësh me rrethimin e...

 • Opinion

  Artan Lame: Malajziani dhe italiani

  Para disa ditësh përfunduam procesin e legalizimit të kompleksit Malajzian në Tiranë me rreth 780 apartamente dhe dyqane. Atë ditë thashë “rreth...

 • Opinion

  Artan Lame: Më zu goja lesh me këta burra me lesh

  Në këtë vend njerëzia ushqehen vetëm me politikë. Hiqu ç’të duash, veç politikën jo. Hiqu bukën, pilafin, sushin, rrushin, qebapin apo tasqebapin,...

 • Opinion

  Një meditim pas rikthimit nga andej prej nga rrallë kthehet kush

  Sipas adetit, çdo vit në ditën e rikthimit që andej prej nga rrallë kthehet kush, ulem të shkruaj e flas me veten. Mirëpo, në vitin e dytë të...

 • Kultura

  Lili Marlen dhe Boboshtica

  Po Lili Marlen ç’hyn këtu? Lili Marelen është një nga më të famshmet këngë dashurie të kohës së Luftës II Botërore, që u përhap pa dallim e ndalim...