• Opinion

  Sa e djathtë është apo mund të jetë PD-ja dhe disa arsye mbi krizën e rëndë

  Në qoftë se dikush nuk ka ide, nuk ka bindje të caktuara politike atëherë ai kur hyn në politikë nuk ka asnjë referencë dhe ai lëviz, është në...

 • Opinion

  Lëvizjen e Berishës po e udhëheqin dy forca që në fakt po e shkatërrojnë

  Lëvizja e Sali Berishës dihej që në krye se do të dështonte keqazi, se ajo kurrë nuk do të rrezikonte pushtetin e Edi Ramës (përkundrazi ajo do ta...

 • Opinion

  Izolimi, braktisja, vdekja e Foltores!

  Nuk ka më asgjë, asgjë nuk kthehet pas. Të gjithë e dinë se jeta politike e Foltores dhe e Berishës është në...

 • Opinion

  Nuk është mosbindje civile, është thjesht fundi

  Lëvizja e drejtuar nga Berisha ka disa kohë që po flet për mosbindje civile, po thotë se mosbindja civile ka nisur, ka marrë jetë, po ndodh. Ajo...

 • Opinion

  SPAK, imuniteti parlamentar dhe rasti i ish-kryeministrit Berisha

  Në rastin tonë, në Shqipëri, masa e marrë nga SPAK apo nga GjKKO nuk prek fare funksionimin e parlamentit, të mbledhjeve të tij, të kuorumit të...

 • Opinion

  Degradimi i pashmangshëm i luftës në PD dhe kundër PD-së

  Mënyra se si sillen forcat dhe njerëzit, mënyra se si zhvillohet politika dhe mjetet që përdoren janë padyshim një tregues themelor mbi të...

 • Opinion

  Kriza e vërtetë e politikës dhe e partive

  A ka politika moral? A duhet të ketë ajo moral? Çdo të thotë të ketë politika moral? Janë disa pyetje që shtrohen shpesh nga njerëzit të cilët,...

 • Opinion

  Lufta civile brenda të majtës, shembulli i Syriza-s

  Për të majtën, për komunisten, për mendjen totalitare pushteti nuk është një mjet, ai është një qëllim, madje i vetmi qëllim. Xhorxh Oruell e...

 • Opinion

  Kulla nuk është çështja

  Ngritja e kullës i vë njerëzit përballë një vëzhgimi të dyanshëm. Njëri që mund të konsiderohet negativ ka të bëjë me faktin që kulla do të...

 • Opinion

  Berisha e di se e vërteta nuk është konspiracioni që ai ka prodhuar

  Në periudhën midis dy Luftërave Botërore në SHBA u zhvillua një debat shumë i mprehtë dhe shumë i thellë mbi sfidat e demokracisë mes Walter...