• Opinion

  Fitorja e Mourinjos dhe ajo e Saliut

  Mourinjo fitoi finalen e madhe të Europa Ligës, kurse Saliu ynë në përfundim të votimeve në partinë e tij u zgjodh...

 • Opinion

  Lëreni bashkimin, se ka për të plasur gjaku

  Kam parë në youtube, që nga e para e deri në mbarim, një bisedë televizive dyorëshe, ku një drejtues emisioni pat ftuar gjashtë veta që rrihnin...

 • Opinion

  Ne flasim për 21 janarin, ata për reformën

  Para dhjetë vjetësh vrasësit ishin prepotentë, të paprekshëm. Ata vranë katër vetë teksa po mbanin duart në xhepa dhe tani që njohim karakterin e...

 • Udhëto nëpër kujtimet tona, Koço!

  Si sot një vit më parë, na la Koço Devole! Bota na është varfëruar… Na ike në prag të një Vitit të Ri… Lajmi na  hidhëroi, na nxiu, na ngrysi. Ky...

 • Pëllumb Kulla: Edhe unë mbi çështjen Bregoviç

  Është e turpshme kjo polemikë. Aq sa mua më vjen turp edhe që nuk rri dot pa marrë pjesë, edhe në këtë...

 • Ti je farë, Petrit Ruka. Ti duhesh mbjellë

  Dhimbjen e thellë për largimin e tij drejt qiellit, sot dua ta sjell ndryshe. Do ta kujtoj me poezinë më të mirë që mendoj se kam shkruar...

 • Rama Ik, apo Rama rri!?

  Në fushën e hapur të këtyre zgjedhjeve po ndeshen dy armata politike dhe në retorikën e ndezur fjalët që shurdhërojnë janë “ndryshim” dhe...

 • Nesër televizioni i vendit tonë mbush gjashtëdhjetë vjet nga themelimi i tij!…

  U ula të shkruaj me dëshirën për ta përshëndetur këtë përvjetor për të kujtuar ata që e ngritën, ata që e drejtuan dhe ata që ia zbardhën faqen me...

 • Kulla: Pse duhet ta përshëndesim Haradinajn?!

  Përshëndetja ime ishte e pa menduar, si të thuash, e vetvetishme. Instinkti më pengoi të bëja llogari politike, apo gërmime mbi listën e akuzave...

 • Gjyshen që ma mban gjallë politika...Çfarë kënge do?! 'Atë kur Basha këndon hymnin!'

  “Më thuaj këngën gjyshe! Cilën?” “ Atë… Atë kur Lulzim Basha këndon hymnin e flamurit!”...Megjithëse nuk duket se do ikë shpejt. Politika në...