• Opinion

  Mero Baze: 'Pasqyra' që ia djeg Berishës çdo ide kundër SHBA

  Në mesin e viteve ‘90, Azem Hajdari ishte në stres për të shpikur çdo muaj nga një aksion kundër Sali Berishës. Një herë u përpoq të përdorte...

 • Opinion

  Mero Baze: Betejat e Berishës për 'përfillje' aksidentale

  Gazmend Bardhi ka të drejtë për atë që ka ndodhur sot në Komisionin e Ligjeve në Parlament, ku socialistët kanë votuar Simon Mirakaj për  anëtar...

 • Opinion

  Mero Baze: Partia e Berishës dhe fjalimi i Edi Ramës janë historia e 32 viteve

  Ende jam i paqartë përse parti i Berishës i dha shansin dje Edi Ramës të mbaj  në parlament një nga fjalimet më të mira të jetës së tij politike...

 • Opinion

  Mero Baze: Heshtja si 'respekt' për një të vdekur

  Vetshpallja e Sali Berishës kryetar edhe formalisht i Partisë Demokratike, është ngjarja që është shoqëruar me më shumë heshtje në historinë 30-...

 • Opinion

  Mero Baze: Një referendum në heshtje kundër Berishës

  Sali Berisha nuk ia ka dalë dot të motivojë as besnikët e tij të dalin të votojnë në një proces që i ka dëshpëruar të gjithë, përfshi dhe vetë...

 • Opinion

  Mero Baze: Operacioni që riktheu dinjitetin e drejtësisë kundër krimiṯ

  Ka tri ditë që shtypi shqiptar është kthyer në një telenovelë krimi, për shkak të rrjedhjes së dosjeve të një liste prej 32 personash të shpallur...

 • Opinion

  Mero Baze: 19 maji i dytë evropian i Sali Berishës

  Një vit pas ndëshkimit amerikan për Sali Berishën dhe familjen e tij, partia aleate më besnike e Partisë Demokratike në Shqipëri, CDU e...

 • Opinion

  Mero Baze: Për të gjithë ata që thonë se Sali Berisha është 'ringjallur' nga ndëshkimi i SHBA

  Një vit më parë më  19 maj në mesditë Shtetet e Bashkuara të Amerikës vendosën nga ana e tyre ndëshkimin e munguar ndaj Sali Berishës dhe...

 • Opinion

  Mero Baze: Presidenti po nxjerr në dritë ndarjen tripolare të opozitës

  Procesi i përzgjedhjes së një emri për president të Republikës përmes konsultimeve me opozitën po shpalos më shumë krizën e opozitës dhe pafuqinë...

 • Opinion

  Mero Baze: Pse Berisha është alarmuar nga Gjykata e Apelit?

  Sali Berisha është destabilizuar papritur pasi Gjykata e Apelit në Tiranë parashtroi procedurën se si do të ballafaqoj legjitimitetin e drejtuesve...