• Opinion

  Elisa Spiropali: Facebook-u dëshmon portretin e vërtetë të Berishës

  Në një kohë normale kjo do të ishte një skenë për të qeshur. Asgjë nuk është kështu siç duket. Flakadanët ka javë që i tund Salanji, por flakën ua...

 • Opinion

  Elisa Spiropali: Tymuesen e mbajti në dorë Salianji, por tymi dilte nga koka e Saliut

  Rindodhi sot, por kishte ndodhur edhe një ditë më parë. Do të ndodhë edhe javës tjetër dhe nuk i dihet se deri kur do të vazhdojë e njëjta...

 • Opinion

  Krenaria shqiptare që vjen nga gjenialiteti

  Vepra e Tij ka përmasa mahnitëse; disa kontinente në hapësirë, disa shekuj në kohë.

 • Opinion

  Elisa Spiropali: “Pavarësinë, shqiptari e ka në gen ndërsa amerikani në Kushtetutë”

  “Pavarësinë, shqiptari e ka në gen ndërsa amerikani në Kushtetutë” – këto janë fjalët për “Zërin e Amerikës” të At Arthur Liolin, Kryekancelar i...

 • Opinion

  Elisa Spiropali: 16 vjet pa At Zef Pllumin

  Oktavio Paz thoshte se një komb prishet, kur prishet ligjërimi i tij. At Zef Pllumi është ndër personalitetet e mëdha me një ndihmesë të...

 • Opinion

  Elisa Spiropali: Hupe, Sali, hupe!

  Ka një gisht që tundet kërcënueshëm prej së paku 57 vjetësh në sy të shqiptarëve. Për çerek shekulli si gishti komunist i sekretarit të partisë...

 • Opinion

  Zoja Shkodër asht' Dashni

  Zoja Shkodër asht' Dashni sepse qytetet dallohen dhe mburren, për shembull, ngaqë njëri ka pranë një kështjellë të famshme, tjetri lumë që vjen...

 • Opinion

  Elisa Spiropali: Varka e mbytur e opozitës si skenar Hollywood-i

  Ka muaj e muaj dhe do të bëhen edhe vite e vite që dy burra, Saliu dhe Iliri, pa llogaritur këtu ndonjë tjetër, ndodhen në të njëjtën varkë....

 • Opinion

  Spiropali: Ja çfarë nuk donin të dëgjonin sot në Kuvend! ‘McGonigal’, thriller trillimesh e mashtrimesh, politikë për dy aspra e ligësi njerëzore

  Fjala e plotë që ministrja e Shtetit për Marrëdhënien me Parlamentin, Elisa Spiropali, kishte parashikuar të mbante në interpelancën e thirrur nga...