• Sociale

  Ndotja minerare rrezikon statusin e UNESCO-s për liqenin e Ohrit

  Liqeni i Ohrit është ndër më të vjetrit në Europë, me një biodiversitet të larmishëm dhe habitat natyror për gati 300 specie endemike. Falë...

 • Dosje

  Zgjedhje ‘96, manipulimi i 26 majit dhe 'standardet' e 20 tetorit, çfarë ndodhi 24 vite më parë

  Si e kundërshtoi komuniteti ndërkombëtar 26 majin, dhe si e pse u pranuan si të rregullta zgjedhjet lokale të 20 tetorit. Bojkoti i gjatë i...

 • Kronikë

  Sokol Meshi, fisniku i Tropojës që u shua nga Covid-19

  60 vite kontribut si inxhinier hidroteknik i dha rrugë, ujë e jetë krahinës së Nikaj-Mërturit e malësisë së...

 • Dosje

  'Nëna ime, fytyra e armikut të popullit'/ Një rrëfim tronditës, nga Shqipëria komuniste (VIDEO)

  Ajo ishte aty gjithmonë… që nga momenti i parë që m’u shfaq. Ishte fytyra e parë që i’u shfaq në këtë botë edhe vëllait, Nikës, që për shumë vite...

 • Sociale

  In Memoriam për gratë e kampit të Tepelenës

  Të afërmit e mi: gjyshja, baba dhe nëna kishin qenë në valën e parë të persekutuarve. Nga këta vetëm nëna është gjallë dhe sigurisht që mban mend...