• Kultura

  Banori i Pallatit 176

  Dhe kështu, një ditë u largua nga pallati, por jo nga Pallati 176, Anastas Kristofori. Duam s’duam në vende të vogla kemi fatin të njohim nga afër...

 • Sociale

  Nesti

  Nesti është moshuar. Por ka mbetur shumë i vogël. Sidomos ulur poshtë pallatit të lartë, ku me siguri nuk ka shkuar për të lyer. Më vështron me...

 • Opinion

  Karrigia e Todit

  ...Kaluan shumë vite. Shumë kilogramë mollë. Dhe shumë karrige e kolltukë provoi vogëlushja, por asnjëra nuk i mbeti aq gjatë në kujtesë, si...

 • Drejt Punës

  Njerëz të punës dhe të mrekullueshëm të Tiranës/ Evis Cerga ju prezanton Emën e Rrugës “Vath Koreshi”

  Shkrimtarja dhe blogerja Evis Cerga, e apasionuar në rrëfimin e historisë së Tiranës dhe personazheve që jetuan e jetojnë në kryeqytetin tonë, sot...

 • Drejt Punës

  Punë që mbeten në zemër/Evis Cerga takon ish-kuzhinieren e klubit sportiv Partizani, "Vjollca, një “lule” që nuk u hap"

  Vjollca shërbeu në kuzhinën e Klubit “Partizani” mbi 35 vjet, për të cilat ajo nuk shprehet me shumë fjalë, por janë ndoshta të vetmet momente kur...

 • Opinion

  Ramadan

  “Tridhjet’ dit’t e Ramazonit as kom hongër, as kom pi”. I gjithë “informacioni” im në lidhje me muajin e Madhërishëm të Ramazanit përmblidhej në...

 • Kultura

  Bashkëmoshatarët!

  Nostalgjia ngre krye në ditë me ngjyrë të papërcaktuar. Turbullira e motit më turbullon shikimin dhe shkrimi më del siç do vetë. Një gjë e kam...

 • Kultura

  1997

  "...Bashkë me mua u zgjuan njëkohësisht, gjyshi, gjyshja dhe ime më. Kishte nisur të gjuante me automatik vëllai i Lleshit, një punonjës i Gardës...

 • Opinion

  Një fjalë e ngrohtë…

  E kam ndjerë gjithmonë nevojën e fjalës, sidomos fjalës së ngrohtë. Kam gjithmonë nevojën e një gjesti, padyshim të ngrohtë. Nuk e kam nga stina,...

 • Kultura

  Kur (s)qesh Gaqo Bushaka

  Shumë vite të shkuara, një përvjetor ditëlindjeje më erdhi si dhuratë një libër me titullin “Arushi që kërkonte babanë“. Nuk e kujtoj me saktësi...