22 shqiptarë "strëviten" për të luftuar financimin terrorist e pastrimin e parave

 

Rruga drejt perfeksionimit të institucioneve tona shtetërore shkon vetëm përmes trajnimit dhe mësimit nga vendet më të përparuara. Kjo është historia e 22 shqiptarëve nga Policia e Shtetit, Drejtoria e Përgjithshme e Parandalimit të Pastrimit të Parave, Ministria e Drejtëisë, Prokuroria e Krimeve të Rënda dhe Shërbimit Informativ Shqiptar, të cilët përfunduan trajnimin “Lufta ndaj Terrorizmit Financiar – Moduli II”.

Kursi u krijua për të përmirësuar aftësitë dhe mjetet analitike për të luftuar me efikasitet financimin terrorist, si dhe u përqëndrua në pajtueshmërinë e Shqipërisë me standartet ndërkombëtare. Ai u organizua nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Europë (OSBE), Programi i Ndihmës Trajnuese për Hetimin e Krimit Ndërkombëtar (ICITAP) dhe Zyra e Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimet.

Duhet shumë punë dhe profesionalizëm për të bërë një vend demokratik dhe për këtë janë përzgjedhur njerëzit tanë më të mirë. Lajmi dhe foto janë shpërndarë nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë, e cila inkurajon me vendosmëri ngritjen e institucioneve tona të drejta e demokratike.

a.m./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A duhet të bëhen testime masive në popullatë për koronavirusin?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Biberaj në Report Tv: PD po përgatitet për 2 palë zgjedhje! 'Garda e vjetër' u largua kur ramë në opozitë, mosmirënjohës