Nga 25 vite deri në burgim të përjetshëm, ja sa rrezikon Sali Berisha, Lulzim Basha dhe Ndrea Prendi me akuzën ‘Vrasje në rrethana cilësuese’

Nga 25 vite deri në burgim të përjetshëm, ja sa rrezikon Sali Berisha, Lulzim Basha dhe Ndrea Prendi me akuzën ‘Vrasje në rrethana cilësuese’

1674494424_64001665691371xberishabasha784.jpg

Sali Berisha, Lulzim Basha dhe ish komandanti i Gardës së Republikës Ndrea Prendi janë nga sot të kallëzuar në SPAK për akuzën e rëndë të ‘vrasjes në rrethana cilësuese’ por edhe ‘të shpërdorimit të detyrës’. Por sa rrezikojnë ata të dënohen nëse do të shpalleshin fajtorë pas një hetimi të SPAK. Neni 79 i Kodit Penal parashikon për këtë akuzë nga 25 vite burg deri në burgim të përjetshëm. Në rastin e Berishës, Bashës dhe Prendit ata do të dënoheshin sipas pikës ‘dh’ të këtij neni, pra vrasje kundër dy ose më shumë personave.

Neni 79/ Vrasja në rrethana të tjera cilësuese

(Ndryshuar me ligjin nr. 8733, datë 24.1.2001;  ndryshuar shkronja “c” me ligjin nr. 9275, datë 16.9.2004; shtuar nenet 79/a, 79/b, 79/c me ligjin nr. 144/2013, datë 2.5.2013;  shfuqizuar shkronja “c” me ligjin nr. 144/2013, datë 2.5.2013)

Vrasja me dashje e kryer:

a) ndaj të miturit;

b) ndaj personit me mangësi fizike ose psikike, të sëmurë rëndë ose shtatzënë, kur cilësitë e viktimës janë të dukshme ose të njohura;

c) shfuqizuar;

ç) ndaj kallëzuesit, dëshmitarit, të dëmtuarit ose palëve të tjera ndërgjyqëse;

d) më shumë se një herë;

dh) kundër dy ose më shumë personave;

e) në mënyrë të tillë që i shkakton mundime të veçanta viktimës;

ë) në mënyrë të rrezikshme për jetën e shumë personave,

dënohet me burgim jo më pak se njëzet vjet ose me burgim të përjetshëm.


Lajmi kryesor:

21 Janari/ Berisha, Basha dhe Ndrea Prendi nën akuzë për vrasje dhe 'shpërdorim detyre'! Ministri i drejtësisë dorëzon në SPAK kallëzimin penal


K.T./xy/Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A po jep rezultate lufta e SPAK ndaj grupeve kriminale?×

Lajmi i fundit

Nga Pëllumb Gjoka, tek Kasandër Noga dhe Gjergj Cukali, ja 51 emrat e plotë të operacionit të SPAK-ut

Nga Pëllumb Gjoka, tek Kasandër Noga dhe Gjergj Cukali, ja 51 emrat e plotë të operacionit të SPAK-ut