5 shtetet më inovative në botë

5 shtetet më inovative në botë
Duke nisur nga viti 2008 deri në 2015, Universiteti Kornell së bashku me Organizatën Botërore të Pronësisë Intelektuale kanë realizuar një listë me shtetet më inovative në botë.

5 shtetet më inovative për vitin 2015 janë: 

SHBA është ngjitur pesë pozicione më sipër që nga viti 2012 falë fuqisë së tregut global, shkëmbimeve pozitive të aksioneve të bursës, revolucionit popullor të mediave sociale dhe zhvillimit të teknologjisë së informacionit.

Holanda
Me kulturën e saj më të fortë online dhe avancimet në teknologji dhe shkencë, Holanda konsiderohet si një nga shtetet më inovative në botë. Ky shtet njihet më shumë për sistemin e avancuar të transportit, sidomos të biçikletave.

Suedia
Universitetet më të mira në botë dhe arritjet më të shumta shkencore e kanë mbajtur Suedinë në vend të tretë për të katërtin vit radhazi. Suedia kryeson në sistemin universitar, në prodhimin e ilaçeve, dhe për numrin e inxhinierëve.

Mbretëria e Bashkuar
Pavarësisht arsimit të ulët, Anglia ka produktivitetin më të lartë, gjë që e bën këtë shtet të jetë në vendin e dytë për inovacionin.

Zvicra
Ky shtet ka qenë në vend të parë që nga viti 2011 për shkak të njohurive në ekonomi dhe aftësisë për të kthyer idetë inovative në projekte fitimprurëse. Banka kombëtare UBS, për shembull, po përdor tani realitetin virtual për të projektuar portofolin e investimeve tek klientët.

Redaksia Online
Shqiptarja.com

  • Sondazhi i ditës:

    A e zgjidh problemin me shqiptarët në Britani vizita e Ramës në Londër?×

Lajmi i fundit

Dodik bëri thirrje për bashkimin e Republikës Sërpska dhe Serbisë

Dodik bëri thirrje për bashkimin e Republikës Sërpska dhe Serbisë