POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ambasada amerikane përkujton 11 shtatorin, poston foto të flamurit që u gjet në gërmadha

Flamuri i gjetur amerikan

Ambasada amerikane në Tiranë ka kujtuar 11 shtatorin me një foto të flamurit amerikan, i cili u gjend në Qendrën Tregtare Botërore.

Flamuri i gjetur nga një punëtor u kthye në një simbol të fuqishëm patriotizmi, mbijetese dhe qëndrese duke qëndruar i varur mbi Pentagon.

Muzeumi Kombëtar i Historisë Amerikane ka një koleksion me objekte të lidhura me viktimat, të mbijetuarit dhe heronjtë e 11 shtatorit, 2011.

Ambasada Amerikane

Postimi i Ambasadës në Facebook:

Ky flamur amerikan i dëmtuar rëndë u gjet nga një punëtor shpëtimi në Qendrën Tregtare Botërore. I ngritur nga gërmadhat e Qendrës Tregtare Botërore dhe i varur në Pentagonin e dëmtuar, flamuri u kthye në një simbol të fuqishëm patriotizmi, mbijetese dhe qëndrese. Muzeumi Kombëtar i Historisë Amerikane ka një koleksion me objekte të lidhura me viktimat, të mbijetuarit dhe heronjtë e 11 shtatorit, 2011. Shumë prej këtyre objekteve, dhe historitë pas tyre, mund të shihen në ekspozitën online “11 shtatori: Dëshmi e Historisë” .

ke.mu.
Komento