Banka e Shqipërisë dhe Shoqata e Bankave hartojnë platformën me 11 pika për të nxitur kreditimin në ekonomi

TIRANE- Por pas thirrjes së vazhdueshme nga ana e bizneseve por edhe nga institucionet financiare në vend, Banka e Shqipërisë u angazhua të zhvillonte një sërë takimesh për të stimuluar dhe nxitur kreditimin. Që në muajin maj të këtij viti deri më tani banka qendrore ka organizuar një sërë  takimesh me në fokus “Sektori bankar si kontribuues i rëndësishëm në zhvillimin ekonomik të vendit”. 

tashmë pas thuajse 6 muajsh Banka e Shqipërisë dhe Shoqata e bankave kanë arritur të hartojnë një platformë me 11 pika me në fokus rritjen e kreditimit për sektorin privat.

Po ashtu pika 11 e platformës ka të bëjë me identifikimin e sektorëve prioritarë për kreditim dhe pasurimi i produkteve dhe skemave kredituese.

Nëpërmjet kësaj platforme identifikohen disa veprime që ndihmojnë në uljen e rrezikut të kreditimit dhe krijojnë kushte më të mira për rritjen e kreditimit. Kjo platformë prek politikat e kreditimit të bankave, sistemet e pagesave dhe edukimin financiar, por nuk kufizon dhe nuk përjashton ndërmarrjen e veprimeve të tjera mbështetëse. Për realizimin e veprimeve të përfshira në këtë platformë, do të nevojitej përmirësimi i akteve ligjore e nënligjore dhe bashkëpunimi efektiv midis institucioneve publike. 

(Kliko këtu për të lexuar platformën e BANKES SHQIPTARE)

/r.k./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A po zbatohen masat anti-COVID në zonat bregdetare?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Zjarrvënie e qëllimshme në Gjirokastër, policia shoqëron 4 persona