Braçe: Kontrolloni fabrikat e qumështit, s'mund të abuzojnë në këto parametra

Në Komisionin e Ekonomisë, Erion Braçe tha se fabrikat e qumështit janë në llum fiskal. Sakaq, ai tha se kur numri i lopëve bie, fabrikat e qumështit kanë 'prodhuar' më shumë. Braçe tha se nuk e di, se cila është magjia që e bën të mundur këtë gjë përveç se fatura. Braçe tha se janë prerë fatura për atë që kanë humbur.

"Kur skema ishte 20-20% këta grumbulluesit e kanë marrë produktin me çfardo çmimi. Është shitur domatja deri në 800 lekë sepse kishte interes grumbulluesi për mallin. Mua më intereson shitja e produktit të fshatarit me atë çmim që do fermeri, jo çfarëdo grumbulluesi. Kjo skemë do krijoj më shumë varësi të fermerit ndaj grumbulluesit, çmimi i grumbulluesit nuk është real. Humbja është në kurriz të fshatarit, dhe çmimi do të jetë në ulje. Ky është problemi që kemi me skemën, pse nuk e çoi skemën në ekuilibër, çfarë ju kushton. Tek pjesa e qumështit, fabrikat e qumështit janë në llum fiskal. Kur numri i lopëve bie, fabrikat e qumështit kanë prodhuar më shumë, unë nuk e di, se cila është magjia që e bën të mundur këtë gjë përveç se fatura."-tha Braçe.


Lajmi kryesor:

Debate te 'Ekonomia', ministrja prezanton Paketën Fiskale! Braçe: Fabrikat e qumështit në vend janë në llum fiskal, numri i lopëve bie, ato rrisin prodhimin! Çfarë magjie përdorin?


/KT/Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, a forcohet pozita e Shqipërisë në rajon?×

Lajmi i fundit

Fatos Çoçoli: Aventura groteske e Kushtetueses, si kjo gjykatë dogji 22 milionë euro fond kompensimi për qytetarët  

Fatos Çoçoli: Aventura groteske e Kushtetueses, si kjo gjykatë dogji 22 milionë euro fond kompensimi për qytetarët