Edhe dhuna sportive në sitën e anti KÇK-së...kush merr pjesë në to, u sekuestrohet pasuria

Ndaj eksponentëve të krimit të organizuar, subjet i anti-KÇK-së do të merren edhe masa parandaluese me karakter pasuror, që do të thotë se kur ka dyshime të arsyeshme policia do të sekuestrojë pasurinë e tyre. Nëni 14 i këtij drafti thotë se do tu ngrihen burimet ekopnomike, edhe atyre të cilët "mund të lehtësojnë në cdo mënyrë, me veprimet ose mosveprimet e tyre, subjektet që marrin pjesë aktive në akte dhune me rastin ose për shkak të ngjarjeve sportive". 

Pasuria mund tu sekuestrohet "personave fizike dhe juristikë të njoftuar nga Komiteti i Sanksioneve të Kombeve të Bashkuara ose një organi tjtër kompetent ndërkombëtar, për të urdhëruar ngrirjen e forndeve ose burimeve ekonomike, kur ka dyshime të arsyeshme për të besuar se fondet ose burimet mund të shpërndarhen, fshihen ose përdoren për financimin e organizatave ose aktiviteteve terroriste, përfshirë ato ndërkombëtare".

Subjekte të bllokimit të pasurisë janë të gjithë ata për të cilët:

Ka dyshime se janë të përfshirë në aktivitete me objekt krimin e organizuar, krimet e rënda dhe terrorizmin.
Ka dyshime se standardi i jetesës nuk është i justifikuar nga burime të ligjshme, por nga të ardhura të veprimtarisë së krimit të organizuar, krimeve të rënda dhe terrorizmit. 
Janë dënuar me vendim të formës së prerë në Shqipëri për vepra penale sipas dispozitës së nenit 3
Janë dënuar me vendim të formës së prerë në një shtet të huaj për vepra penale sipas dispozitës së nenit 3 apo të ngjashme sipas legjislacionit të huaj
Personave të cilët kanë rekorde të mëparshme kriminale dhe për të cilët ka dyshime se me veprimet ose mosveprimet e tij kanë për qëllim cënimin e sigurisë publike dhe kombëtar
Subjektet juridike për të cilët ka dyshime se ndihmojnë, përfitojnë ose financojnë në veprimtarinë e krimit të organizuar, krimeve të rënda dhe terrorizimit


Lajmi kryesor:

'Anti-KÇK', njësi policore kundër krimit e terrorizmit! Përgjime pa vendim gjykate, do u shemben vilat e konfiskuara /Video


G.M./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A i ka përmbushur pritshmëritë Reforma në drejtësi?×

Lajmi i fundit

John

'Peshkatarët 'i bën gjëmën'/ Shfryhet operacioni i bllokimit të naftës së Lul Berishës! Çështja shkon në Durrës për 'Fshehje të ardhurash'