Ekipi i matjeve të tokës në terren... në vitin 1928! Ja si ndaheshin detyrat

Kthim pas në vitin 1928. Topgrafët që bënin matjet e tokave kishin të ndara detyrat e tyre në grup. Faqja zyrtare e Kadastrës ka shpërndarë një foto duke shpjeguar se si i ndanin detyrat.

"Ekipi i matjeve në terren, për krijimin e hartave të detajuara topografike të Myzeqesë.
I pari në rresht, mban çantën me dokumentat e topografit. I dyti dhe i pesti mbajnë latën (zanatcijtë e dijnë ç’është). I treti është asistenti i topografit, qe duket edhe nga veshja allafrënga.

I katërti është mbartësi si i instrumentit. Nuk ishte e lehtë të transportoje instrumentin me gjithë stativ, përmes baltrave.
Po topografi? Eshtë ai që po shkrep foton. Pavarësisht varfërisë, qëndrimi i grupit shpreh devocion dhe përgjegjshmëri për punën që bëjnë", shkruhet krah fotos.

m.v./Shqiptarja.com
Komento