Eksponentët e krimit të organizuar kontrolle të imtësishme në aeroport për çdo-hyrje dalje nga Shqipëria, u kufizohet dalja jashtë qytetit

1574698097_aereoport.jpg

Ndaj eksponentëve të krimit të organizuar që do të jenë subjekt i Anti-KÇK-së do të merren një sërë masash personale parandaluese nga Policia e Shtetit. Neni 6 i draftit cakton se nëse do të dalin dhe kthehen në Shqipëri, do t'i nënshtrohen një ''verifikimi të hollësishëm'' nga Policia e Shtetit në pikën e kalimit kufitar. Këtyre personave mund t'i ndalohet edhe përdorimi i një sërë mjetesh, si radio, makina të blinduara apo pragrame kompjuterike për kriptimin e bisedave dhe mesazheve. Po ashtu, këtyre eksponentëve të krimit të organizuar do t'i ndalohet jo vetëm dalja jashtë shtetit kur është e nevojshme, apo nga qyteti apo qarku, por do të ketë zona të caktuara ku këtyre personave nuk do u lejohet të shkelin brenda qytetit të tyre të banimit.

"Për të gjithë subjektet e këtij ligji, Policia e Shtetit mund t'i kërkojë institucioneve kompetent ndalimin e posedimit ose përdorimit pjesërisht ose plotësisht të çdo pajisje komunikimi që transmeton radio, radar dhe syze për shikimin e natës, veshje dhe aksesorë për mbrojtje balistike individuale, mjete transporti të blinduara ose të modifikuara për të rritur fuqinë e tyre ose aftësinë, ose në çdo rast të dizajnuar për të shmangur kontrollet e policisë, armë dhe riprodhime armësh të çdo lloji, përfshirë lodra që riprodhojnë armë, instrumente të tjera të afta për të spërkatur lëngje irrituese ose përzierje e papërshtatshme për të shkaktuar dëme tek njerëzit, produkte piroteknike të çdo lloji, si dhe substanca të ndezshme dhe mjete të tjera të përshtatshme që shkaktojnë lëshimin e flakëve si dhe programet kompjuterike apo mjete të tjera që shërbejnë për kriptimin e bisedave dhe mesazheve.

Për të gjithë subjektet e këtij ligji Policia e Shtetit mund të urdhërojë kufizimin e perimetrit të lëvizjes së tyre, brenda një zone administrimi, qyteti apo qarku të caktuar në Republikën e Shqipërisë, urdhër i cili duhet të vlerësohet nga Prokuroria/Gjykata brenda 48 orëve", thuhet në draft. 


Lajmi kryesor:

'Anti-KÇK', njësi policore kundër krimit e terrorizmit! Përgjime pa vendim gjykate, do u shemben vilat e konfiskuara /Video


G.M.//Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A i ka përmbushur pritshmëritë Reforma në drejtësi?×

Lajmi i fundit

John

Makina bëhet copë copë, aksidenti i merr jetën shqiptarit në Itali ditën e lindjes