POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Festivali i binjakëve në Ohio të SHBA-së/Pjesëmarrës 2000 çifte binjakësh nga e gjithë bota

Ka shumë festivale të pazakontë dhe të mrekullueshme që zhvillohen në botë, por Festivali i binjakëve që mbahet çdo vit në Twinsburg, në Ohio të SHBA është më i madhi i simotrave. 
Në festivalin e parë të zhvilluar në vitin 1976 morën pjesë vetëm 37 kopje binjakësh, kurse sot ai është i hapur për binjakët identikë, binjakë jo identikë, të rinj, të moshuar, si dhe familjet e tyre. Në event zakonisht marrin pjesë deri 2000 çifte binjakësh të ardhur kryesisht nga SHBA, Nigeria, Brazili, Australia, Gana, Kanadaja, Irlanda, Zelanda e Re, Franca, Italia, Anglia, Belgjika, Gjermania, Japonia, Kina dhe India. 

Gjatë tre ditëve të festivalit mysafirët shfaqin talentet e tyre, lidhin miqësi të reja dhe marrin pjesë në aktivitete të ndryshme. Festivali tërheq gjithashtu dhe shumë anëtarë të komunitetit shkencor, të cilet e përdorin praninë e mijëra binjakëve identikë dhe binjakëve vëllazërorë për të kryer studime genetike.


Vetë qyteti ka një histori të gjatë binjakësh. Fillimisht i kishte emrin Millsville, pastaj në fillim të shekullit të nëntëmbëdhjetë me urdhër të dy binjakëve identikë Moisi dhe Aaroni Wilcox që qeverisnin vendin, mori emrin që ka sot.

b.xh./b.ha./Shqiptarja.com
Komento