"Origjina e botës" e Coubert riprodhohet në një fushë me bar

Duke përdorur një fushë me bar për pikturën e tij, artisti francez Pierre Duc ka krijuar riprodhuar pikturën e famshme "Origjina e botës" (L'Origine du monde), të piktorit Gustave Courbet, në kremtimin e njëqindvjetorit të lindjes së tij.

“Origjina e Botës” u realizua në vitin 1866 me kërkesë të diplomatit turk osman Halil Serif Pasha, një portret i lakuriqsisë së femrës në formën e saj të papërpunuar.

Modelja për pikturën thuhet se ka qënë Constance Queniaux, e dashura e Khalil, e cila ka modeluar për shumë vepra të tjera të famshme të artit.

Figura e një gruaje të zhveshur, versioni gjigant anamorfik i origjinës tokësore të origjinës së botës mund të shihet vetëm nga ajri ose duke përdorur shkallët e larta prej 5.76 metrash.

Gustave Courbet lindi më 10 qershor të vitit1989 në qytetin francez Ornans dhe u bë pionier i stilit realist francez.

 

I.C./a.m./Shqiptarja.com
Komento