POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Flini më shumë se 7 orë? Këto janë problemet që shkakton gjumi i tepërt

Foto Ilustruese

Gjumi është procesi më i rëndësishëm i ditës dhe ndihmon trupin të rifurnizohet me energji.

Mesatarja e artë është gjumi prej 7 orësh, por ka edhe persona që flenë më shumë se 10 orë në ditë dhe në përgjithësi nuk gëzojnë një shëndet të mirë krahasuar me ata që flenë aq sa duhet.

Disa nga problemet e shëndetit që kanë personat që flejnë shumë gjumë:

Rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Kur fle shumë, rrezikon zemrën. Të flesh më shumë se 8 orë në ditë rrit mundësinë e vdekjes nga sëmundjet e zemrës me 34%.

Shkakton probleme me peshën

Shumë studime kanë treguar se njerëzit që nuk flenë mjaftueshëm, janë më të shëndoshë kjo pasi janë në mungesë të aktivitetit fizik.

Diabet

Gjumi i tepërt mund të rrisë nivelin e sheqerit në gjak.

ke.mu.
Komento