POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Greqia vendi i parë që miraton protokollin për antarsimin e Maqedonisë/ Tsipras: Bëmë atë që duhej bërë

Kryeministri i Greqisë Alexis Tsipras

Pas miratimit të protokollit ditën e premte për Maqedoninë për tu bashkuar me NATO-n të premten, Greqia u bë vendi i parë që ratifikoi kete marrëveshje.Ratifikikimi i marrëveshjes i dha fund konfliktit të gjatë mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë.

Sipas rregullave të aleancës së NATO-s, anëtarësimi maqedonas tani duhet të miratohet nga secili shtet anëtar, edhe Shqipëria është drejt miratimi vshjes për Republikën e Maqedonisë.


Edhe pse me opozitën kundër qeveria greke  me në krye Kryeministni Alexix Tsipras arriti ta miratonte protokollin që do të lejojë Republikën e Maqedonisë që të jetë antare e NATO-s. në përfundim ai iu drejtua parlamentit duke thënë: "Ndjej që kemi bërë detyrën tonë patriotike” dhe se  bënë atë që ishte e drejtë.

Al.Çe/Shqiptarja.com
Komento