Irisi dhe Amela, dy vajzat shqiptare krenare për punën e tyre në Gjermani: Pse ishte paragjykim i gabuar

‘Medita’ në Gjermani u ka kushtuar një shkrim tri vajzave, dy prej tyre nga Shqipëria, të cilat kanë gjetur punë pasi mësuan gjuhën gjermane.

Në këtë shkrim thuhet se në Shqipëri takon jo pak të rinj që po mësojnë gjermanishten, pasi shumica e tyre po e projektojnë ta ardhmen në Gjermani, vend që ofron shumë mundësi për disa profesione të caktuara, përcjell albinfo.ch.

Iris dhe Amela janë punësuar tashmë në një azil të moshuarish në Gjermani, pas katër muajve trajnim në Kryqin e Kuq të Bavarisë.

Ato kanë thënë se kurrë nuk e kishin menduar se do të bënin një punë të tillë. Pavarësisht gjykimit fillestar, vajzat janë përshtatur mirë dhe janë të kënaqura me punën që bëjnë.

“Oferta e punës erdhi si një surprizë, me pak fjalë u bëmë për ujë të ftohtë. Ideja që do të punojmë me të moshuar ishte një paragjykim i gabuar. Tani është e qartë për mua. E dua punën dhe jam shumë krenar për atë që bëj”, thonë Irisi. 

Mediat gjermane shkruajnë se shqiptaret flasin një gjermanishte të rrjedhshme, pas kurseve intensive në Shqipëri.

G.M./Shqiptarja.com
Komento