POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ja si e përshkruante gazetari Haki Stërmilli burgun e vitit 1930: Shkollë ku mësohet krimi, ordineri bashkë me vrasësin

Haki Stermilli

Gazetari antikomunist Haki Stërmilli, i njohur për librin ‘Sikur të isha djalë”  vuajti për shumë 5 vite dënimin në burgjet shqiptare, pasi foli kundër regjimit të mbretit Zog.

Në drejtorinë e Burgjeve në Tiranë, qëndron dhe një nga shkrimet e Stërmillit lidhur me situatën në burgje. Stërmilli e përshkruan burgun si një shkollë ku vuajnë dënimin disa kategori të dënuarish, nga vrasësit tek më ordinerët.

"Është si një kështjellë e artitekturës moderne që nuk është i përshtatshëm për burg pasi nuk është ndërtuar sipas dispozitave ligjore. P.sh. këtu rrinë fajtorët politikë bashkë me ata ordinerë, vrasësi me hajdutin, debitori me falsifikatorin, plaku me të riun, etj. Për këtë shkak, burgu është bërë si njëfarë shkolle ku mësohet kriminaliteti e jo si një institucion ku shtypet e zhduket ky ves i ligë”.-shkruante Stërmilli.

Përshkrimi i Haki Stërmillit


Komento

Komente

  • Nje shkodran: 03/08/2018 14:38

    Gazetari antikomunist Haki Stërmilli..!!!

    Përgjigju