'Jam pasuruar si pasojë e evazionit fiskal', askush nuk do të shpëtojë nga anti KÇK!

Sa i përket konfiskimit të pasurisë së eksponentëve të krimit të organzuar, ligji anti KÇK qartëson se "në asnjë rrethanë subjektet e këtij ligji nuk mund të përdorin si argument apo provë se të ardhurat për krijimin apo fitimin e aseteve dhe pasurive objekt hetimit, janë burim i evazionit fiskal".

Kështu, të gjithë ata që mund të thonë se pasurinë në biznesin e tyre (pjesën që nuk justifkojnë) e kanë si pasojë e mos lëshimit të kuponit tatimor ose mos shlyerjes së detyrimeve ndaj shtetit, nuk do të shpëtojnë, pasuritë e tyre do të konfiskophen dhe ata do të kthehen në subjekt të ligjit.

Ata nuk do të kenë më mundësi të paguajnë borxhin ndaj shtetit, siç mund të kenë vepruar deri më sot, por do të bëhen drejtpërdrejt objekt i këtij ligji. 


Lajmi kryesor:

'Anti-KÇK', njësi policore kundër krimit e terrorizmit! Përgjime pa vendim gjykate, do u shemben vilat e konfiskuara /Video


G.M./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A i ka përmbushur pritshmëritë Reforma në drejtësi?×

Lajmi i fundit

John

'Peshkatarët 'i bën gjëmën'/ Shfryhet operacioni i bllokimit të naftës së Lul Berishës! Çështja shkon në Durrës për 'Fshehje të ardhurash'