Këto kafshë transparente vërtetojnë mrekullinë e natyrës (FOTO)

Ka kafshë që duken sikur kanë veshur mantelin e padukshëm të Harry Potter për t’u mbrojtur nga grabitqarët. Disa prej tyre janë plotësisht  të tejdukshëm dhe vetëm sytë zbulojnë ekzistencën e një krijese nën lëkurën e qelqtë.

Ja disa prej kture krijesave të veçanta të planetit

1.Peshku transparen

Këto specie quhen  Acanthuridae dhe jetojnë në ujërat tropikalë.

2. Kandilja e Pavdekshme ose Turritopsis Dohrnii

Turritopsis Dohrnii është ndoshta krijesa më e mrekullueshme pasi është e vetmja që është e pavdekshme. Kandili i detit i pavdekshëm është një banor i Mesdheut dhe Japonisë.

3. Bretkocë qelqi

Duket thuajse e pamundur të imagjinosh jë bretkosë transparente…! Në të vërtetë një lloj i tillë ekziston në Amerikën e Jugut, quhet ‘Frog Glass’ dhe vjen nga familja amfibe Centrolenidae.

4. Flutura transparent

Në dallim nga fluturat e rregullta, ajo është transparente në vend që të ketë ngjyra të ndritshme. Quhet ‘Greta oto’ dhe është anëtare e nënfamiljes Danainae. Flutura e xhamit, siç quhet zakonisht, përdor krahët e saj transparentë si kamuflazh.

5. Engjëlli i detit

Engjëjt e Detit, Gymnosomata, ose thjesht fluturat e detit janë molusqe që jetojnë në Oqeanin Arktik. Ata janë hermafroditikë dhe ushqehen ndërsa fluturojnë nëpër ujë. Ata janë plotësisht transparentë me krahë pedale që i bëjnë ata të duken si engjëj fluturues kur lëvizin.

A.P./Shqiptarja.com
Komento