POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Kompania gjermane bën ilustrimin në 3D, si u shemb ura Morandi në Genova (Video)

Pamje nga ilustrimi në 3D i urës Morandi

Studioja gjermane “Kostack” ka krijuar një ilustrim në 3D të shembjes së urës Morandi, në Genova.

“Kostack” ngre 5 hipoteza për shkaqet e mundshme të shembjes së urës, duke përdorur si ndihmës softëare-in Constraints Builder, i krijuar pikërisht për të ilustruar shembjet strukturore.

VIDEO 3D E SHEMBJES SË URËS 'MORANDI' NË GENOVA:

Modeli është krijuar duke përdorur dizenjot origjinale të strukturës duke krijuar hipoteza se si mund të ketë qënë pika fillestare e dështimit.

Nga shembja e urës në Genova 43 persona humbën jetën, mes të cilëve edhe dy shqiptarë të identifikuar si Marjus Djerri dhe Admir Bokrina.

ke.mu.
Komento